UtilVinificatie - Viniferm ELEGANCIA (500g)
    Agrovin

    Viniferm ELEGANCIA (500g)

    112,00 lei
    Include TVA

    Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.

    Cantitate
      Ultimele produse in stoc

    Poti colecta pana la 11 puncte de loialitate.
    11 puncte reprezinta 1,10 lei.




    • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
    • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

    Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.

    Viniferm ELEGANCIA este o drojdie criofilă pentru fermentarea la temperatura joase. Activitatea sa metabolică permite eliberarea terpenilor aromatici. Contrar majorităţii suşelor oenologice, care produc arome fermentative pe durata fermentaţiei alcoolice, menţine şi accentuează tipicitatea varietală. Autoliza rapidă o face interesantă pentru vinurile fermentate în baric.

    PROPRIETATI OENOLOGICE:

    • Fază de latenţă medie.
    • Viteză de fermentare moderată şi regulată.
    • Alcool: producţie până la 14 % de alcool în volum.
    • Exigenţe medii de azot asimilabil.
    • Temperatura de lucru 12-25ºC.
    • Productie foarte scazuta de SO2, ideala pentru vinurile baza pentru cava
    • Activitate enzimatică β-glucozidaza, α -ramnozidaza, α-arabinozidaza, α -apiozidaza şi reductaza, ce intensifica tipicitatea varietala.

    PROPRIETATI ORGANOLEPTICE:

    Respectă şi intensifică calităţile varietăţilor aromatice (fructul pasiunii, garoafă, flori albe).

    Păstrează caracterul fructuos al vinurilor şi accentuează senzaţiile de volum şi untuozitate gustativă.

    APLICATII:

    • Recomandata in special pentru elaborarea vinurilor albe cu precursori terpenici (Albariño, Chardonnay, Muscat...)
    • Ideala pentru vinuri baza pentru cava, datorita productiei scazute de SO2.
    • Fermentaţii controlate ale varietăţilor neutre cu musturi foarte clarificate.
    • Elaborare de vinuri albe fermentate în baric.
    • Elaborare de vinuri roze cu nuanţă florală şi cu intensificarea volumul gustativ.
    • Elaborarea vinurilor spumante.

    ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus - colectia Agrovin.

    DOZARE: Vinificatie  20 - 30 g/100L.

    Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:

    - Mentinerea igienei in crama.

    - Adaosul drojdiei cat mai repede posibil.

    - Respectarea dozei recomandate.

    - O buna rehidratare a drojdiei.

    Rehidratare:

    1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.

    Precautii de lucru:

    Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.

    Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.

    Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).

    Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.

    Ambalare: Pachete de 500g.

    Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.

    Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.

    Detalii produs

    GAL1000634

    Fisa tehnica

    Greutate
    500 g.
    Tip drojdie
    Vin alb
    Vin rose
    Vin spumant

    Descarcari

    viniferm ELEGANCIA

    Descarcari (822.08KB)

    Comparare Rapida

    Produs
    UtilVinificatie - Viniferm ELEGANCIA (500g) Viniferm ELEGANCIA (500g) UtilVinificatie - Viniferm CT007 (500g) Viniferm CT007 (500g) UtilVinificatie - Viniferm Direct inoculare fara rehidratare. Viniferm Direct inoculare fara rehidratare. UtilVinificatie - Viniferm DIANA (500g) Viniferm DIANA (500g)
    Disponibilitate
    Pret
    112,00 lei
    118,40 lei
    102,20 lei
    114,00 lei
    Descriere

    Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.

    Viniferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic. Produs Agrovin Spania.

    Viniferm Direct, drojdie selectionata cu inoculare fara rehidratare cu aplicare directa in musturi sau mustuiala, pentru profil varietal puternic si imbunatatirea gustativa a vinurilor. 

    Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic.

    Greutate
    500 g. 500 g. 500 g.
    Tip drojdie
    Vin alb
    Vin rose
    Vin spumant
    Vin rosu Vin alb
    Temperatura lucru ⁰C
    14 - 30 ºC
    Profil aromatic
    VARIETAL Produce arome fructate
    Cerinte nutritionale
    MEDII Ridicate
    Randament alcoolic % vol. alc.
    15 % vol.

    Scrie propria parere

    Viniferm ELEGANCIA (500g)

    Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.

    Scrie propria parere