Enartis Ferm Red Fruit (500G)
Enartis Ferm Red Fruit, drojdie selectionata pentru vinuri premium roze si rosii fructate. Producator Enartis Italia.
- Stoc epuizat
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii.
Viniferm ELEGANCIA este o drojdie criofilă pentru fermentarea la temperatura joase. Activitatea sa metabolică permite eliberarea terpenilor aromatici. Contrar majorităţii suşelor oenologice, care produc arome fermentative pe durata fermentaţiei alcoolice, menţine şi accentuează tipicitatea varietală. Autoliza rapidă o face interesantă pentru vinurile fermentate în baric.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE:
Respectă şi intensifică calităţile varietăţilor aromatice (fructul pasiunii, garoafă, flori albe).
Păstrează caracterul fructuos al vinurilor şi accentuează senzaţiile de volum şi untuozitate gustativă.
APLICATII:
ORIGINE: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus - colectia Agrovin.
DOZARE: Vinificatie 20 - 30 g/100L.
Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:
- Mentinerea igienei in crama.
- Adaosul drojdiei cat mai repede posibil.
- Respectarea dozei recomandate.
- O buna rehidratare a drojdiei.
Rehidratare:
1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.
Precautii de lucru:
Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.
Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.
Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).
Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.
Ambalare: Pachete de 500g.
Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.
Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.
Produs |
Viniferm ELEGANCIA (500g)
|
Viniferm CT007 (500g)
|
Viniferm Direct inoculare fara rehidratare.
|
Viniferm DIANA (500g)
|
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
112,00 lei
|
118,40 lei
|
102,20 lei
|
114,00 lei
|
Descriere |
Drojdie selectionata pentru vinuri premium albe, roze si spumante cu fermentare la temperaturi joase. Mentine si accentueaza tipicitatea varietala rezultand arome curate florale. Temperaturi de lucru intre 12-25ºC. Toleranta la alcool 15% vol. Necesitati nutritionale medii. |
Viniferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic. Produs Agrovin Spania. |
Viniferm Direct, drojdie selectionata cu inoculare fara rehidratare cu aplicare directa in musturi sau mustuiala, pentru profil varietal puternic si imbunatatirea gustativa a vinurilor. |
Drojdie cu producţie moderată de arome fermentative, selecţionată pentru elaborarea vinurilor albe varietale cu o calitate înaltă. Temperaturi de lucru intre 14-25ºC. Toleranta la alcool 14% vol. Necesitati nutritionale ridicate, se recomanda nutrient organic. |
Greutate |
500 g. | 500 g. | 500 g. | |
Tip drojdie |
Vin alb Vin rose Vin spumant |
Vin rosu | Vin alb | |
Temperatura lucru ⁰C |
14 - 30 ºC | |||
Profil aromatic |
VARIETAL | Produce arome fructate | ||
Cerinte nutritionale |
MEDII | Ridicate | ||
Randament alcoolic % vol. alc. |
15 % vol. | |||
