UtilVinificatie - Viniferm BY (500g)
    Agrovin

    Viniferm BY (500g)

    77,50 lei
    Include TVA

    Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

    Cantitate
      In stoc

    Poti colecta pana la 7 puncte de loialitate.
    7 puncte reprezinta 0,70 lei.




    • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
    • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

    Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

    PROPRIETATI OENOLOGICE:

    - Tulpina viguroasa, cu faza  de latenta scurta.

    - Toleranta pana la 17% vol.

    - Caracter Killer: neutru.

    - Exigenta nutritionala: o buna activitate fermentativa în medii lipsite de nutrienti. Cu toate acestea, se recomanda corectia azotului din must pentru a minimaliza riscul unei cresteri a aciditatii volatile si aparitia radicalilor sulfurati.

    - Temperatura  de lucru: 10-25 ºC.

    - Randament alcoolic ridicat.

    - Bună producţie de glicerol.

    APLICATIE:

    - Toate tipurile de vin: alb, rose, rosu, vinuri spumante si opriri de fermentatie.

    - Este adaptata la fermentarea musturilor puternic limpezite si sarace in substante azotate si factori  de crestere.

    - Se foloseste cu succes în cazul opririi procesului de fermentatie cu un grad alcoolic ridicat si cu un continut scazut de zaharuri.

    - Rezultate remarcabile la cea de a doua fermentatie (vinuri spumante). Faza latenta de scurta durata, favorizeaza un bun perlaj si o buna capacítate de spumare conferind trasaturi fine si elegante.

    CALITATI ORGANOLEPTICE: Permite exprimarea aromelor florale si de fructe.

    Foarte potrivită pentru exprimarea aromatica a soiurilor nobile. In elaborarea vinului sunt aduse tonuri de citrice si nuante proaspete evitand aromele indezirabile.

    DOZARE:

    Vinificatie fermentatie primara - 20-30 g/100l.

    Spumante fermentatie secundara - 30-40 g/100l.

    Refermentare, fermentatii alcoolice oprite - 30-50g/100l.

    MOD DE UTILIZARE: 

    1. Se adauga drojdiile uscate în raport de 1:10 în apa la temepratura de 35º-40ºC (100g drojdie la 1L apa).

    2. Se astepta 10 min.

    3. Se agita amestecul.

    4. Se astepta 10 min si se incorporeze in must, avand grija sa nu fie o diferenta mai mare de 10ºC între mediul rehidratat şi must. Pentru evitarea socului termic se recomanda adaugarea treptata de must sau vin peste drojdia rehidratata pana la reducerea diferentei de temperatura sub 10ºC.

    Precauţii de lucru:

    - În orice caz drojdia nu trebuie să se rehidrateze mai mult de 30 de minute în absenta zaharurilor.

    - Respectarea timpului, a temperaturii şi modului de utilizare garantează la maximum viabilitatea drojdiei hidratate.

    - Nu se recomandă utilizarea depozitelor de drojdie datorita riscurilor de contaminare cu microorgansime nedorite.

    ASPECT FIZIC: Granule de culoare cafeniu, lipsit de praf. 

    AMBALARE: Pachete de 500g.

    PASTRARE: Produsul conform standardelor calitative se pastreaza în ambalajul sau sigilat pentru o perioada de 3 ani intr-o incapere racoroasa. Pachetele desfacute se pot resigila si se pot pastra 1 an in frigider, la urmatoarea utilizare se suplimenteaza doza normala cu 30-40%. Eventualele expuneri indelungate la temperaturi superioare de 35ºC si colaborat cu umiditatea reduc eficacitatea produsului.

    Detalii produs

    GAL0000542

    Fisa tehnica

    Greutate
    500 g.
    Tip drojdie
    Refermentare vin
    Toate tipurile de vin
    Temperatura lucru
    10-25 ºC
    Profil aromatic
    Neutral
    Cerinte nutritionale
    Scazute
    Randament alcoolic
    17 %

    Descarcari

    Viniferm BY

    Descarcari (184.41KB)

    Comparare Rapida

    Produs
    UtilVinificatie - Viniferm BY (500g) Viniferm BY (500g) UtilVinificatie - Redoxvin 1kg Redoxvin 1kg UtilVinificatie - Bactervin (1kg) Bactervin (1kg) Enartis Ferm SB (500G) Enartis Ferm SB (500G)
    Disponibilitate
    Pret
    77,50 lei
    89,50 lei
    79,50 lei
    82,00 lei
    Descriere

    Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

    Redoxvin este un Antioxidant cu spectru larg si stabilizator arome si culoare. RedoxVin mentine prospetimea aromei si a fructuozitatii vinurilor.

    Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ.

    EnartisFerm SB drojdie selectionata pentru fermentare refermentare vinuri albe, roze, refermentare vinuri spumante metoda charmat Italia. Producator Enartis Italia.

    Greutate
    500 g. 500 g.
    Tip drojdie
    Refermentare vin
    Toate tipurile de vin
    Vin alb
    Vin rose
    Vin spumant
    Temperatura lucru
    10-25 ºC 10 - 30 ºC
    Profil aromatic
    Neutral Neutru
    Cerinte nutritionale
    Scazute Scazute
    Randament alcoolic
    17 % 15 %

    Cat de mult iti place? 
    Tudor P
    2023-10-02

    Produs de calitate

    Salut,
    am achizitionat produsul respectiv și sunt foarte mulțumit de acesta. De asemenea, interacțiunea cu ”utilvinificație” a fost foarte bună, primind produsul cui celeritate.
    Recomand cu încredere!

    Scrie propria parere

    Viniferm BY (500g)

    Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.

    Scrie propria parere