Aschii stejar Spirit MIX 1 Profil vanilie (450g)
Aschii stejar Spirit MIX 1. Profil aromatic complex de vanilie.
Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.
Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
- Tulpina viguroasa, cu faza de latenta scurta.
- Toleranta pana la 17% vol.
- Caracter Killer: neutru.
- Exigenta nutritionala: o buna activitate fermentativa în medii lipsite de nutrienti. Cu toate acestea, se recomanda corectia azotului din must pentru a minimaliza riscul unei cresteri a aciditatii volatile si aparitia radicalilor sulfurati.
- Temperatura de lucru: 10-25 ºC.
- Randament alcoolic ridicat.
- Bună producţie de glicerol.
APLICATIE:
- Toate tipurile de vin: alb, rose, rosu, vinuri spumante si opriri de fermentatie.
- Este adaptata la fermentarea musturilor puternic limpezite si sarace in substante azotate si factori de crestere.
- Se foloseste cu succes în cazul opririi procesului de fermentatie cu un grad alcoolic ridicat si cu un continut scazut de zaharuri.
- Rezultate remarcabile la cea de a doua fermentatie (vinuri spumante). Faza latenta de scurta durata, favorizeaza un bun perlaj si o buna capacítate de spumare conferind trasaturi fine si elegante.
CALITATI ORGANOLEPTICE: Permite exprimarea aromelor florale si de fructe.
Foarte potrivită pentru exprimarea aromatica a soiurilor nobile. In elaborarea vinului sunt aduse tonuri de citrice si nuante proaspete evitand aromele indezirabile.
DOZARE:
Vinificatie fermentatie primara - 20-30 g/100l.
Spumante fermentatie secundara - 30-40 g/100l.
Refermentare, fermentatii alcoolice oprite - 30-50g/100l.
MOD DE UTILIZARE:
1. Se adauga drojdiile uscate în raport de 1:10 în apa la temepratura de 35º-40ºC (100g drojdie la 1L apa).
2. Se astepta 10 min.
3. Se agita amestecul.
4. Se astepta 10 min si se incorporeze in must, avand grija sa nu fie o diferenta mai mare de 10ºC între mediul rehidratat şi must. Pentru evitarea socului termic se recomanda adaugarea treptata de must sau vin peste drojdia rehidratata pana la reducerea diferentei de temperatura sub 10ºC.
Precauţii de lucru:
- În orice caz drojdia nu trebuie să se rehidrateze mai mult de 30 de minute în absenta zaharurilor.
- Respectarea timpului, a temperaturii şi modului de utilizare garantează la maximum viabilitatea drojdiei hidratate.
- Nu se recomandă utilizarea depozitelor de drojdie datorita riscurilor de contaminare cu microorgansime nedorite.
ASPECT FIZIC: Granule de culoare cafeniu, lipsit de praf.
AMBALARE: Pachete de 500g.
PASTRARE: Produsul conform standardelor calitative se pastreaza în ambalajul sau sigilat pentru o perioada de 3 ani intr-o incapere racoroasa. Pachetele desfacute se pot resigila si se pot pastra 1 an in frigider, la urmatoarea utilizare se suplimenteaza doza normala cu 30-40%. Eventualele expuneri indelungate la temperaturi superioare de 35ºC si colaborat cu umiditatea reduc eficacitatea produsului.
Produs |
Viniferm BY (500g) | Redoxvin 1kg | Bactervin (1kg) | Enartis Ferm SB (500G) |
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
77,50 lei
|
89,50 lei
|
79,50 lei
|
82,00 lei
|
Descriere |
Viniferm BY drojdie selectionata capabila sa fermenteze in conditii dificile de temperatura si carente in nutrienti. Respecta caracterul varietal al strugurilor, recomandata pentru vin alb, roze, rosu, spumante si pentru reactivarea fermentatiilor. Rezistenta la alcool pana la 17% vol. Rezistenta la temperaturi scazute pana la 10 ºC. |
Redoxvin este un Antioxidant cu spectru larg si stabilizator arome si culoare. RedoxVin mentine prospetimea aromei si a fructuozitatii vinurilor. |
Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ. |
EnartisFerm SB drojdie selectionata pentru fermentare refermentare vinuri albe, roze, refermentare vinuri spumante metoda charmat Italia. Producator Enartis Italia. |
Greutate |
500 g. | 500 g. | ||
Tip drojdie |
Refermentare vin Toate tipurile de vin |
Vin alb Vin rose Vin spumant |
||
Temperatura lucru |
10-25 ºC | 10 - 30 ºC | ||
Profil aromatic |
Neutral | Neutru | ||
Cerinte nutritionale |
Scazute | Scazute | ||
Randament alcoolic |
17 % | 15 % | ||
2023-10-02
Produs de calitate
Salut,
am achizitionat produsul respectiv și sunt foarte mulțumit de acesta. De asemenea, interacțiunea cu ”utilvinificație” a fost foarte bună, primind produsul cui celeritate.
Recomand cu încredere!