• Stoc epuizat
Enartis Ferm Aroma White (500g)
Enartis

Enartis Ferm Aroma White (500g)

151,30 lei
Include TVA

Enartis Ferm Aroma White drojdie selectionata pentru elaborarea vinurilor albe tinere aromate si roze fructate. Produs Enartis Italia.

Cantitate
  Stoc epuizat

Poti colecta pana la 15 puncte de loialitate.
15 puncte reprezinta 1,50 lei.




  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Enartis Ferm Aroma White drojdie selectionata pentru elaborarea vinurilor albe tinere aromate si roze fructate. Produs Enartis Italia.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE:

Enartis Ferm Aroma White este o drojdie recomandată pentru producerea vinurilor albe tinere, fructate, obținute  atât  din struguri neutri, cât și  aromatici.  

Cu soiuri neutre, temperatura și disponibilitatea azotului influențează foarte mult intensitatea aromatică finală  și calitatea vinului. Fermentarea la  temperaturi cuprinse între 14-16 °C produce vinuri varietale  cu note proaspete de minerale și citrice. Temperaturile mai mari 17-20°C produc arome de fructe albe dulci.

EnartisFerm Aroma White este recomandata pentru fermentarea soiurilor aromate (Tamaioasa, Muscat) unde exprima si imbunatateste aroma soiului.

CARACTERISTICI MICROBIOLOGICE:

Specii: Saccharomyces  cerevisiae

Temperatura de fermentare 14 -  24ºC ,  optim 14  -  20 °C 

Viteza de fermentare: moderată

Toleranța la alcool   ≤  15%  v/v

Raportul zahăr/alcool 16  –  16,8  g la 1% alcool

Rezistența la  SO2: normal

CARACTERISTICI ENOLOGICE:

Nevoie nutritionala: mediu-mare. Pentru optimizarea rezultatelor este necesara utilizarea nutrientilor de fermentatie specializati.

Nevoie de Oxigen: mediu

Producția de aciditate volatilă: medie-scăzută  (de obicei  <  0,25 g/L)

Producere H2S: medie  (acordați  atenție  nutriției  și  adăugării de O2)  

Producere SO2: medie

Compatibilitate cu fermentația  malolactică:  neutru

APLICAŢII:

Vinuri albe   tinere și  fructate

Vinuri  albe   din  struguri  lipsiți de arome  primare

Vinuri roze  fructate

Vinuri dulci din recoltă târzie

Expresia și  îmbunătățirea  tiolilor (Sauvignon  blanc,  Muscat, Tamaios, etc.)

DOZARE: 

- 20-40 g/100L. Doza maxima recomandata in cazul strugurilor cu continut mare de zahar, afectati de mucegai si conditii microbiologice nefavorabile pentru fermentare.

INSTRUCTIUNI UTILIZARE :

1)- Dizolvati drojdia uscata in 10 parti de apa calda curata sau solutie zaharoasa la refermentare (35-40°C). Amestecati bine.

2)- Lasati suspensia pentru 20 minute si apoi amestecati din nou.

3)- Adaugati suspensia in must la inceputul fazei de umplere a vasului unde se va efectua fermentarea sau turnati treptat peste suspensie must/vin pentru reducerea temperaturii. La incorporarea totala diferenta  de temperatura intre suspensie si must nu trebuie sa depaseasca 10°C.

4)-Efectuati omogeinizarea produsului prin pompare in circuit sau prin umplerea treptata a vasului.

AMBALAJ SI PASTRARE: Pachet sub vid de 0.5 kg.

Ambalaj sigilat: pastrati produsul in spatii reci (5-15°C or 41-59°F) si uscate.

Ambalaj deschis: re-sigilati ambalajul si pastrati la frigider pana la 1 an.

Detalii produs

GAL1001487

Fisa tehnica

Greutate
500 g.
Tip drojdie
Vin alb
Vin rose
Temperatura lucru ⁰C
14 - 24 °C
Profil aromatic
Creste complexitatea aromatica
Cerinte nutritionale
Medii-Mari
Randament alcoolic % vol. alc.
15 %

Comparare Rapida

Produs
Enartis Ferm Aroma White (500g) Enartis Ferm Aroma White (500g) UtilVinificatie - Tannisol (1kg) Tannisol (1kg) UtilVinificatie - Tanivin Complex (1kg) Tanivin Complex (1kg) UtilVinificatie - Viniferm OE 104 Viniferm OE 104
Disponibilitate
Pret
151,30 lei
175,00 lei
163,71 lei
165,00 lei
Descriere

Enartis Ferm Aroma White drojdie selectionata pentru elaborarea vinurilor albe tinere aromate si roze fructate. Produs Enartis Italia.

Tannisol cutie 1 kg cu 100 plicuri a 10g pulbere. Antioxidant si antimicrobian pentru vin si must.

Tanivin Complex, este un tanin pentru vinificarea strugurilor rosii, in special al celor afectati de boli. Se utilizeaza in faza de macerare si fermentatie alcoolica, previne oxidarea, stabilizeaza culoarea si imbunatateste  fructozitatea vinurilor.

Bacterii Lactice, cultura lichida concentrata pentru vinuri rosii cu expresie polifenolica marcanta. Doza pentru 225 litri vin.

Greutate
500 g.
Tip drojdie
Vin alb
Vin rose
Temperatura lucru ⁰C
14 - 24 °C
Profil aromatic
Creste complexitatea aromatica
Cerinte nutritionale
Medii-Mari
Randament alcoolic % vol. alc.
15 %

Scrie propria parere

Enartis Ferm Aroma White (500g)

Enartis Ferm Aroma White drojdie selectionata pentru elaborarea vinurilor albe tinere aromate si roze fructate. Produs Enartis Italia.

Scrie propria parere