Pachet vinificatie Vinobuono complet pentru 500 L vin alb, roze, rosu. Produs unic, simplu si usor de utilizat pentru vinuri de calitate superioara.
Vinobuono 1
Transformarea rationala a strugurelui in vin implica cunostinte specifice si o buna utilizare a drojdiilor selectionate active. Cu acest motiv a fost creat Vinobuono 1, care contine un procent de 37,5% drojdii uscate active, astfel garantandu-se o pornire rapida a fermentatiei alcoolice si mentinerea unui parcurs bun pana la sfarsitul acesteia.
Pentru reglarea fermentatiei alcoolice, mustul are nevoie de regulatori ai procesului de fermentare ce conduc la o calitate superioara a vinului, acestia intrand in compozitia Vinobuono 1: sulfat de amoniu, diamoniu fosfat (DAP), clorhidrat de tiamina (vitamina B1).
Celuloza, alta componenta prezenta in Vinobuono 1, functioneaza ca suport al drojdiilor in fermentare si garanteaza un parcurs fermentativ mai bun si mai regulat.
Vinobuono 2
Astazi si micul vinificator poate folosi produse specifice obtinute prin tehnologii de varf, cum ar fi cazeinatul de potasiu micronizat si hidrosolubil sau bentonita activata; aceste produse permit dezvoltarea in vin a aromelor relevante si specifice fiecarui soi si permit ca la finalul fermentarii, sa se obtina vinuri practic clarificate, ce pot fi imediat consumate.
COMPOZITIE SI CARACTERISTICI TEHNICE
Vinobuono 1 - Drojdii selectionate active Saccharomyces Cerevisae, sulfat de amoniu 29,1%, celuloza 24,6%, diamoniu fosfat (DAP) 9,2%, clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 0,07%, tartrat neutru de potasiu 0,04% si bentonita activata.
Vinobuono 2 - Bentonita activata, cazeinat de potasiu(a) si metabisulfit de potasiu(b) 19,5%
DOZA DE UTILIZARE
Vinobuono 1 - Un plic de 325 g este folosit pentru a vinifica 500 L de must.
Vinobuono 2 - Un plic de 410 g este folosit pentru a vinifica 500 L de must.
MODALITATE DE UTILIZARE
Vinobuono 1
Continutul plicului se adauga direct in must la temperaturi cuprinse intre 15 si 25 grade Celsius.
- In vinificarea strugurilor albi, dupa zdrobirea strugurilor, transferati mustul si adaugati in must solutia de Vinobuono 1. In situatia cand macerati struguri albi, solutia se administreaza direct pe mustuiala.
- In vinificarea strugurilor rosii, adaugati doza de Vinobuono 1 direct pe strugurii zdrobiti. Se recomanda separarea strugurilor de ciorchini.
Dupa administrarea solutiei de Vinobuono 1, omogenizati prin amestecare.
Vinobuono 2
Imediat dupa ce ati adaugat Vinobuono 1, adaugati si Vinobuono 2, pe care mai intai trebuie sa-l dizolvati intr-un pic de apa. Suspensia de Vinobuono 2 obtinuta anterior, se adauga mustului sau strugurelui zdrobit, amestecand foarte bine si lasand-o in contact cu mustul pe intreaga durata de fermentatie.
Dupa administrarea celor doua solutii se face o buna omogenizare prin amestecare sau cel mai eficient prin pompare in circuit inchis.
CONSERVARE SI AMBALARE
Pastrati la loc racoros si uscat, ferit de lumina si caldura directe.
Un pachet contine 1 plic de 325 g net de Vinobuono 1 si 1 plicu de 410 g net de Vinobuono 2.