Enovin Clar 250g
Enovin Clar 250g, enzima pectolitica pentru limpezirea rapida a musturilor. Doza: 2-3g/100L.
- Stoc epuizat
Enzima extractie culoare, macerare struguri rosii pentru extractie rapida de culoare. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg struguri desciorchinati.
Enzima extractie culoare, macerare struguri rosii pentru extractie rapida de culoare. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg struguri desciorchinati.
Preparat enzimatic creat special pentru macerarea strugurilor rosii, astfel permitand o mai mare extragere a compusilor fenolici, o mai mare intensitate aromatica, precum si o crestere a randamentului in procesul presarii.
Permite realizarea macerarilor mai scurte, convenabile in cazul recoltelor atinse de mucegai sau cand se doreste reutilizarea rapida a rezervorului pentru maceratie.
Stabilitatea culorii: in timpul procesului de macerare se urmareste nu doar extractia maxima a compusilor fenolici, ci si asigurarea stabilitatii acestora in timp. Acest lucru este deosebit de important la vinurile destinate maturarii.
De ce sa folosim o enzima? Contribuie la cresterea randamentului mustului ravac si de presa si imbunatateste limpezirea si filtrarea vinurilor. Evita probleme de turbiditate si colmatare ulterioara a filtrelor. Se recomanda in special la recoltele cu maturare neregulata sau calitate sanitara deficitara.
Momentul aplicarii:
Cel mai bun moment de aplicare este in timpul procesului de macerare - fermentare sau chiar in mustuiala, cand temperatura si nivelul de alcool vor permite ca enzima sa actioneze in mod normal.
Doze recomandate:
- Macerare la rosu - 2g/100kg. Timp 48 ore.
- Presare - 3g/100kg. Timp 4 ore.
Mod de utilizare:
Doza adecvata se dizolva in 10 parti apa. Se adauga volumului de mustuiala asigurand o buna omogenizare.
PRECAUTII: Activitatea enzimei nu interfereaza cu sulful sau tanini, totusi nu trebuie sa fie adaugate impreuna. Produsul trebuie utilizat in urmatoarele 3 ore de la prepararea sa.
Forma de prezentare: pulbere granulata de culoare crem.
Ambalaj: Plic sigilat de 25 g.
Conservare: A se pastra in mediu recoros si uscat, lipsit de mirosuri. Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate reduc eficienta sa.
Ambalajul odata deschis se pastreaza la 4ºC.
Produsele marca GaloFerm reprezinta garantia calitatii si sunt furnizate de distribuitorul nostru Galo Oprea SRL
Produs |
Enzima extractie culoare 25g
|
Enzima extractie aroma 25g
|
Enzima arome final fermentatie 25g
|
Disponibilitate |
|
|
|
Pret |
29,60 lei
|
39,30 lei
|
35,40 lei
|
Descriere |
Enzima extractie culoare, macerare struguri rosii pentru extractie rapida de culoare. Pliculet 25 g, dozaj: 2-5 g/100 kg struguri desciorchinati. |
Enzima extractie aroma pentru productia de vinuri albe, rose si rosii fructate, utilizati enzima in presa sau in timpul macerarii pentru cresterea aromelor primare fructate si randamentului la presare. |
Enzima extractie arome varietale cu administrare spre sfarsitul fermentatiei alcoolice. Dozare 3-5 g/100L in vinuri albe si roze. |
Greutate |
25 g. | 25 g. | |
Tip |
culoare | aroma | aroma |
Cantitate |
25 g. | ||
Dozare |
2 - 4 g/100 kg fruct | ||
