- Stoc epuizat
Galoferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic.
Galoferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic.
Galoferm CT007 este o drojdie selectionata datorita aptitudinilor ei destabilizare si protectie a culorii vinurilor rosii. Intarzie evolutia calitatilor cromatice in timp.
Origine: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Obtinuta dintulpini Vitis vinifera cv. Graciano, Rioja Alta (Spania).
APLICATII: Elaborarea vinurilor rosii destinate invechirii, aptitudinile cromatice ale acestei drojdii protejand intensitatea coloranta in timp.
CALITATI ORGANOLEPTICE:
- Aspecte cromatice - Adsorbtie minima de antociani in peretii celulari.
Formare ridicata de compusi stabili de culoare de natura pirano – antocianica (vitisina A si vitisina B).
- Caracteristici de structura si corp - Poseda o cinetica rapida de autoliza ce permite eliberarea rapida a polizaharidelor si manoproteinelor.
- Registru aromatic - Productie scazuta de alcooli superiori, respectand notele caracteristice ale soiurilor, cum ar fii Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah.
PROPRIETATI OENOLOGICE:
- Cinetica regulata pentru un spectru mare de temperatura. Interval de fermentare: 14-30ºC: apta pentru macerare pre-fermentativa la frig.
- Toleranta la alcool pana la 15% vol.
- Randament bun zahar/etanol.
- Necesar nutritional: mediu. Se recomanda utilizarea de nutrienti cu azot organic, in special pentru musturile cu grad alcoolic potential mare si care provin din struguri supra-maturati.
DOZARE: 20 - 30 gr./100 l
Mod de utilizare: Pentru obtinerea celor mai bune rezultate este obligatorie o buna inoculare a tulpinii de drojdie in mediu, de aceea este foarte important:
- Mentinerea igienei in crama.
- Adaosul drojdiei cat mai repede posibil.
- Respectarea dozei recomandate.
- O buna rehidratare a drojdiei.
Rehidratare:
1.- A se adauga drojdia uscata in de 10 ori greutatea ei in apa la temperatura de 35 - 40ºC (10 litri de apa pentru 1 Kg de drojdie). 2.- A se astepta 10 minute. 3.- A se agita amestecul. 4.- Dupa inca 10 minute se incorporeaza in must, asigurandu-se o diferenta de temperatura intre mediul de rehidratare si must mai mica de 10ºC.
Precautii de lucru:
Niciodata drojdia nu trebuie rehidratata mai mult de 30 de minute in absenta zaharurilor.
Respectarea timpului, temperaturii si a modului de utilizare descris, garanteaza viabilitatea maxima a drojdiei hidratate.
Cerintele nutritionale ale drojdiei recomanda utilizarea nutrientilor de fermentatie cu azot de origine organica (ACTIMAX FERM).
Aspect fizic: Granule de culoare maro, lipsite de praf.
Ambalare: Pachete de 40g, 100g.
Pastrare: Conform standardelor calitative, produsul se pastreaza in ambalajul original, sigilat sub vid, pentru o perioada de patru ani, la temperatura controlata.
Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate ii reduc eficienta.
Produs |
Drojdie vin rosu Galoferm CT007
|
Metabisulfit de potasiu antioxidant si conservant
|
Winy Enartis
|
Tannisol plic 10g
|
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
17,31 lei
|
4,90 lei
|
13,00 lei
|
2,50 lei
|
Descriere |
Galoferm CT007 drojdie pentru vinuri rosii cu potential de invechire de calitate superioara. Temperaturi de lucru 14-30 ºC, ideala pentru maceratii la rece. Toleranta alcool 15 %vol. Necesitati nutritionale medii, se administreaza nutrient organic. |
Metabisulfit de potasiu, conservant alimentar cu efect antioxidant si antimicrobian pentru must si vin. |
Winy Enartis metabisulfit de potasiu pulbere, antioxidant si antimicrobian pentru must si vin. |
Tannisol plic 10g, tratament si preventie contra oxidarii musturilor si vinurilor, este eficient in prevenirea refermentarilor. Ambalaj nou plic 10g pulbere. |
Tip drojdie |
Vin rosu | |||
Temperatura lucru ⁰C |
14 - 30 ºC | |||
Profil aromatic |
VARIETAL | |||
Cerinte nutritionale |
MEDII | |||
Randament alcoolic % vol. alc. |
15 % vol. | |||