Aschii stejar American intens (500g)
Aschii stejar American, prajire intensa, talie Medie. Olfactiv - vanilie, caramel, cocos si torefiat. Gustativ - torefiat, afumat, caramel.
- Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
- Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.
Aschii stejar American, prajire intensa, talie Medie. Olfactiv - vanilie, caramel, cocos si torefiat. Gustativ - torefiat, afumat, caramel.
Provenite de la speciile de stejar Qercus Alba urmand criteriile analoge dogariei traditionale in ceea ce priveste originea, natura, varsta si textura.
RECOMANDATE: Contribuie la imbunatatirea caracteristicilor organoleptice a produselor tratate, pentru vinuri imprima arome intense de vanilie, caramel, cocos, afumat si torefiat.
Pentru tratamente in distilate si bere se caracterizeaza prin arome picante asemanatoare celor imprimate la whisky-uri.
Utilizare: Adăugarea poate fi realizată în diferite faze ale procesului de elaborare şi conferă o aromă specială produselor tratate. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi). Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural.
Aschiile din stejar nu au suferit nici un tratament chimic, enzimatic sau fizic in afara de prajire.
Se poate folosi cu succes pentru maturarea maceratului din distilat de vin pentru obtinerea de vin ars (cognac) si pentru maturarea distilatelor (tuica, rachiuri, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural.
Aspect fizic: Aşchii din lemn de culoare cafenie şi miros caracteristic. Se prezinta omogen din punct de vedere al dimensiunilor, marimi cuprinse intre: 10-12 mm lungime, 5-8 mm latime, 2-5 mm grosime. Umiditate intre 2-4 %.
Mod de utilizare: Doza trebuie adăugată direct produsului. Este recomandabil a fi suspendate pentru a facilita conferirea aromei. Mai pot fi introduse în pungi de material inert, perforate fin, lăsându-le în suspensie şi mişcându-le la 4 zile în interiorul lichidului. După perioada de tratament va fi nevoie a se efectua o filtrare pentru a curăţa de toate particulele care ar putea rămâne în suspensie.
Dozaj si durata tratament: Atât doza cît şi durata tratamentului vor depinde de gradul de conferire şi intensitatea caracteristicilor dorite. Datorită granulometriei sale deosebite, permite perioade de tratament mai scurte.
Doza pentru vinuri variaza intre 0,5 - 5 g/L, in medie 4 g/l
Doza pentru distilate cca. 3 g/L.
Durata tratamentului poate oscila între 3 şi 8 săptămâni, în dependenţă de efectul care se doreşte a fi obţinut. Se recomandă efectuarea testelor si degustarilor pentru a preciza doza şi durata tratamentului.
Ambalaj si pastrare:
Ambalaj original - sac 25 kg.
Produsul este reambalat in pungi de plastic sudate. Gramaje disponibile 500 g.
Pastrarea se face in ambalaj inchis ermetic, la loc intunecat, uscat si lipsit de mirosuri straine.
Detalii produs
Coduri specifice
- cod EAN13
- 5942008000567
Comparare Rapida
Produs |
Aschii stejar American intens (500g)
|
Aschii stejar Spirit MIX 1 Profil vanilie (450g)
|
Aschii stejar Francez mediu (500G)
|
Aschii stejar Francez Aroneo Equlibre (500g)
|
Disponibilitate |
|
|
|
|
Pret |
40,80 lei
|
49,20 lei
|
40,30 lei
|
43,30 lei
|
Descriere |
Aschii stejar American, prajire intensa, talie Medie. Olfactiv - vanilie, caramel, cocos si torefiat. Gustativ - torefiat, afumat, caramel. |
Aschii stejar Spirit MIX 1. Profil aromatic complex de vanilie. |
Aschii stejar Frantuzesc, prajire Medie, talie Medie. Complexitate aromatică, accentuarea notelor de caramel şi caramelizat. |
Aschii stejar Francez Aroneo Equlibre, prajire MEDIE profil aromatic: cuisoare, nuca de cocos, vanilie, migdale, fume. |
| Nu sunt caracteristici pentru comparare | ||||
