Aschii stejar prajire medie 250g.
Aschii stejar prajire medie inlocuiesc cu succes butoiul de stejar, obtinand gustul, culoarea si calitatile produselor traditionale, folosind recipiente moderne.
O gama variata de produse din lemn de stejar, diferite forme de prezentare si diferite caractere aromatice. Beneficiile organoleptice pe care derivatele de stejar le aduc vinului sunt diverse, în funcție de originea botanică, dimensiunea, gradul de prăjire și tratamentul lemnului. Nu toate vinurile vor evolua în același mod după tratarea cu derivate de lemn.
Chipsurile naturale se caracterizează prin proprietăți antioxidante și contribuie la stabilizarea culorii în vinurile roșii și rosé, în principal prin furnizarea de tanin elagic. De asemenea, acestea contribuie la structura vinului, oferind dulceață din polizaharidele din lemn și contribuind la păstrarea caracteristicilor soiului.
Tratamentul termic al lemnului permite reducerea anumitor compuși și apariția altora noi, în funcție de temperatura de prăjire. În cazul prăjirii medii, principalele arome sunt cele produse de eugenol (arome de cuișoare, piper, scorțișoară) și de izomerii cis și trans ai whiskylactonei (nucă de cocos, vanilie). In cazul prăjirii intense, compușii predominanți sunt cei produși prin degradarea termică a celulozei și hemicelulozei, cum ar fi aldehidele furanice (caramel, fum, pâine prăjită, unt). Aromele de vanilie sunt, de asemenea, prezente, dar de data aceasta sunt produse de vanilină, un polifenol cu greutate moleculară mică, care provine din degradarea termică a ligninei.
Aschii stejar prajire medie inlocuiesc cu succes butoiul de stejar, obtinand gustul, culoarea si calitatile produselor traditionale, folosind recipiente moderne.
Aschii stejar Spirit MIX 1. Profil aromatic complex de vanilie.
Aschii stejar Spirit MIX 2. Profil aromatic complex arome vanilate si note picante
Aschii stejar Spirit MIX 3. Profil aromatic complex, arome prajite si note de afumat
Spirit Pure cuburi stejar maturare 3-5 luni vin si distilate. Confera dulceata, catifelare si fructozitate. Ambalaj 500g pentru 1000 litri, cca 33 cuburi.
Spirit Core cuburi stejar maturare 3-5 luni vin si distilate. Compexitate notelor de vanilie si picant. Ambalaj 500g pentru 1000 litri, cca 33 cuburi.
Aschii stejar Spirit Pure pentru a obține note unice de dulceață, fructate si florale. Este utilizat pentru a defini profilul fructat al vinurilor cu un ușor adaos de lemn, îmbunătățind nuanțele dulci atât olfactiv cat si gustativ.
Aschii stejar Spirit Core combină diferite origini botanice și prăjite pentru a crește complexitatea și intensitatea aromatică, participând în mod pozitiv la toate fazele gustului. Recomandat pentru vinurile pentru care se caută o creștere generală a complexității și o creștere echilibrată a senzațiilor tactile.
Aschii stejar Spirit Roast pentru a spori notele de fum și a accentua prospețimea fructelor. Recomandat pentru vinurile în care se caută o mare complexitate, cu note evidente de toast ridicat.
Aschii stejar Frantuzesc, prajire Medie, talie Medie. Complexitate aromatică, accentuarea notelor de caramel şi caramelizat.
Aschii stejar Francez Aroneo Equlibre, prajire MEDIE profil aromatic: cuisoare, nuca de cocos, vanilie, migdale, fume.