SULPHUR 18 - 1KG View larger
In stoc

Sulphur 18 (1kg)

5942008000178

Agrovin

Nou

Solutie bioxid de sulf concentratie 18%, pentru cca. 3000 L/kg vin/struguri.

Mai multe detalii

18,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

SULPHUR 18 - metabisulfit de potasiu.

 

Utilizarea metabisulfitului de potasiu reprezintă baza conservării vinurilor.

În domeniul oenologiei actuale, indiferent de enormul progres al procesului de elaborare şi îmbunătăţire a igienei recoltei, anhidrida sulfuroasa continua sa fie un aditiv indispensabil în elaborarea vinurilor din momentul vinificării până la ultimile tratamente preventive îmbutelierii.

Astfel se poate obţine o bună stabilitate a vinurilor prin utilizarea mai raţională a sulfului. 

Este de menţionat faptul că proprietăţile pozitive a bioxidului de sulf depăşesc mult pe cele negative, astfel ajungând a fi astăzi un instrument indispensabil în tehnologia elaborării şi conservării vinurilor.

CaracteristiciLichid transparent cu o uşoară nuanţă de galben-verzui şi miros uşor de SO2. Produs toxic şi coroziv.

Compozitie: Bioxid de sulf în soluţie cu conţinut scăzut de potasiu.

Aplicatii: Reprezintă modalitatea cea mai practică de a adăuga sulful la cantităţi mici de struguri, datorită dozării exacte, fără inconvenientele provocate de ambalajul dioxidului sulf gazos.

Utilizarea SULPHUR 18, este soluţia ideală pentru realizarea corectărilor de bioxid de sulf în vase mici precum baricurile. Dozarea sa este mai comodă şi mai exactă decât cu dioxidul de sulf gazos.

Datorita procesului tehnologic prin care este realizat, comprimare la presiuni inalte a gazului emanat, s-a realizat un produs triplu concentrat si fara mirosul specific deranjant, in comparatie cu solutiile clasice. Fara mirosul specific produsul se poate manipula si doza mult mai usor si precis. 

Dozaj: Pentru dozarea corectă a se ţine cont că fiecare 100 ml de SULPHUR 18 conţine 18 g de SO2. Doza de utilizare se determină în funcţie de starea sanitară a strugurilor şi de aciditatea musturilor şi vinurilor.

Doza normală la struguri:.................. 15 – 85 ml/100L mustuiala,

Doza medie must/vinuri albe si rose:.. 33 ml/100L,

Doza medie must/vinuri rosii:............ 25 ml/100L.

Mod de utilizare: SULPHUR 18 este gata pentru a fi adăugat direct musturilor şi vinurilor în funcţie de doza necesară fiecărui caz în parte. Pentru o mai bună omogenizare se recomandă adăugarea sa cu ajutorul unei pompe de dozare.

Ambalaj: bidon 1 kg.

Pastrare: A se păstra în ambalajul original la loc uscat şi răcoros, lipsit de mirosuri. A nu fi expus direct razelor solare. Ambalajul desfacut se resigileaza si se pastreaza in conditiile de mai sus si poate fi folosit pana la expirarea termenului de valabilitate.

Accesorii

11 alte produse din aceeași categorie: