• Stoc epuizat
Bentogran

Bentogran

32,00 lei
cu TVA

Bentonita granulata utilizabila in doze mici, 10 - 40 g/100 litri. Rehidratare rapida in 25 min. Ambalaj 1 kg.

Cantitate
  Stoc epuizat


 • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
 • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Bentonita granulata utilizabila in doze mici, 10 - 40 g/100 litri. Rehidratare rapida in 25 min. Ambalaj 1 kg.

Produsul BENTOGRAN este o bentonită granulată cu o capacitate superioară de gonflare ce se caracterizează printr-o înaltă puritate, cât şi prin facilitatea utilizării sale. Comparată cu bentonitele tradiţionale, produsul BENTOGRAN se utilizează în doze foarte mici. Forma sa granulară permite o utilizare foarte eficientă deoarece elimină inconvenientele determinate de folosirea bentonitelor sub formă de pudră.

BENTOGRAN este o bentonită obţinută din mineralul denumit montmorilonit prin eliminarea integrală a particulelor insolubile din nucleul montmorilonitic. Acest procedeu de fabricare permite obţinerea unui produs foarte pur ce determină o utilizare a sa în doze reduse în raport cu dozele obişnuite de folosire a bentonitelor tradiţionale în industria vinicolă.

Caracteristici fizice:

Produsul BENTOGRAN se prezintă sub formă de microgranule cu un diametru ce variază între 1000 şi 2000 microni. Prezintă următoarele caracteristici fizice:

 • pH în soluţie apoasă 2 % 8,5 – 9,5
 • Culoarea produsului uscat alb fildeş
 • Culoarea în suspensie 10 % fildeş
 • Particule insolubile absente
 • Pierderea la uscare 7 – 9 %
 • Gonflarea în soluţie apoasă 2 % 30 – 35 ml
 • Sarcină electrocinetică în apă negativă

Capacitatea adsorbantă deproteinizantă. Produsul BENTOGRAN adsoarbe o cantitate mare de apă, astfel încât prezintă un indice foarte ridicat de gonflare ce variază între 30 şi 35 ml ce explică capacitatea superioară de adsorpţie şi deproteinizare care determină eficacitatea sa tehnologică.

Efectul de limpezire. Limpezirea musturilor şi vinurilor cu produsul BENTOGRAN este foarte rapidă şi este posibilă chiar şi în condiţii tehnologice mai restrictive; imediat ce se introduce gelul de bentonită în musturi sau vinuri, se produce flocularea sub influenţa acidităţii mediului tratat, dar şi a prezenţei proteinelor şi a altor particule aflate în suspensie care prezintă o sarcină electrocinetică pozitivă. Sedimentarea flocoanelor formate este rapidă, iar sedimentele ce precipită la fundul vasului sunt compacte, ocupând volume foarte reduse.

Produsul BENTOGRAN este recomandat la:

 • Deburbarea rapidă a musturilor.
 • La limpezirea şi stabilizarea vinurilor, 
 • Limpezirea oţeturilor, a sucurilor de fructe, a cidrurilor şi chiar a distilatelor.

În cazul musturilor şi vinurilor, dozele recomandate variază în funcţie de starea fitosanitară a recoltei şi caracteristicile agrobiologice ale soiului (anumite soiuri cum sunt Sauvignon blanc şi Muscat, manifestă o sensibilitate accentuată la casarea proteică).

Avantaje: 

 • Facilitează derularea fermentatiei alcoolice întrucât acţionează ca suport pentru celulele de drojdie.
 • Diminuează reziduurile de pesticide ajunse accidental în must.
 • Diminuează riscurile de casare proteică şi casare cuproasă în vinurile albe şi roze.
 • Elimină o serie de compuşi nedoriţi (amine biogene, metale grele, toxine proteice).
 • Stabilizează compuşii de culoare în vinurile dulci naturale şi în vinurile licoroase.

Doze de utilizare:

În vederea efectuării unui tratament cu bentonită, este obligatorie stabilirea dozei optime pe baza unor microprobe prealabile pe produsul destinat tratamentului (must, vin, cidru, oţet, suc de fructe, distilat). În cazul utilizării produsului BENTOGRAN, doza poate să varieze în intervalul 10 – 40 g/hl, funcţie de situaţia tehnologică întâlnită.

Pregătirea în vederea utilizării:

Produsul BENTOGRAN este să se înmoaie în 10 volume de apă rece sau calda raportat la propriul volum al cantitării stabilite pentru tratament. În urma gonflării rapide, ca urmare a contactului cu apa se formează un gel cremos. În situaţiile tehnologice care necesită obţinerea unor suspensii mai fluide, este preferabil să se folosească 15 volume de apă raportat la propriul volum al cantitării stabilite pentru tratament. După stabilirea volumului de apă necesar, se administrează în cantităţi mici produsul BENTOGRAN pe toată suprafaţa lichidului, se va observa imediat că apa este foarte rapid adsorbită, granulele vor fi antrenate spre fundul recipientului, după 15 – 20 minute, adsorpţia de apă este integrală. In aceste condiţii, produsul BENTOGRAN este pregătit în vederea efectuării tratamentului de bentonizare.

Modul de utilizare:

Suspensia apoasă de BENTOGRAN pregătită conform instrucţiunilor de mai sus, trebuie administrată în produsul care se tratează (must, vin, cidru, oţet, suc de fructe, distilat, ...), astfel încât să se obţină o perfectă dispersie a acestei suspensii în întregul volum de produs tratat. Omogenizarea eficienta se poate face prin adaugare in suvita subtire si pompare in circuit inchis.

Ambalare şi depozitare:

Produsul BENTOGRAN este realizat în conformitate cu normele actuale ale CE. Se comercializează în pachete cu un conţinut net de 1 kg sau în saci de plastic cu un conţinut net de 25 kg.  

Se recomandă depozitarea produsului BENTOGRAN în ambalajul original închis, în localuri adecvate ferite de umiditate şi la temperatura ambiantă.

Detalii produs

GAL1001066

Comparare Rapida

Produs
Clarivin PVPP (100g) Pluxbenton N Pluxbenton N Gelatina lichida Vinigel Cristal Gelatina lichida Vinigel Cristal Gelatina lichida Vinigel Forte Gelatina lichida Vinigel Forte
Disponibilitate
Se livraza ambalaj 5 kg.
Se livreaza ambalaj 5 kg.
Pret
25,00 lei -20% 20,00 lei
25,00 lei
26,00 lei
36,50 lei
Descriere

Clarivin PVPP (100g) clarifiant pentru must si vin, corecteaza vinurile brunificate.

Pluxbenton N este o bentonita sodica naturala granulata. Dozare 20-150 g/100l. Ambalaj 1 kg.

Vinigel CRISTAL este o gelatina lichida purificata si usor hidrolizata, obtinuta din substante colagenice. Prezinta o excelenta actiune de limpezire, echilibreaza si imbunatateste structura vinului. Vinul isi pastreaza potentialul de invechire si calitatile aromatice. Ambalaj 5kg.

ASIGURA LIMPEZIRE SI FINETE VINURILOR PREMIUM

Vinigel Forte Gelatina lichida foarte hidrolizată, care garanteaza o reactivitate ridicata în vinurile bogate în coloizi și dificil de clarificat. Ambalaj 5 kg.

LIMPEZIRE SI REDUCEREA ASTRINGENTEI IN TOATE TIPURILE DE VIN

Nu sunt caracteristici pentru comparare

Cat de mult iti place? 
Munteanu Constantin
2021-11-29

Bentogran

Vă mulțumesc pentru produsul Bentogran. Foarte bun pentru limpezirea vinului. Sunt foarte mulțumit de acest produs. L-am folosit la limpezirea unei anumite cantități de vin alb. A ieșit un vin limpede ca uleiul, un pic mai galben decât uleiul. Vinul l-am tras de pe bentonită după o săptămână.

Scrie propria parere

Bentogran

Bentonita granulata utilizabila in doze mici, 10 - 40 g/100 litri. Rehidratare rapida in 25 min. Ambalaj 1 kg.

Scrie propria parere