UtilVinificatie - Cleste pentru altoire cu 4 lame

  Cleste pentru altoire cu 4 lame

  169,60 lei
  Include TVA

  Cleste pentru altoire cu 4 lame interschimbabile, pentru 4 tipuri de altoire in omega, mugure, despicatura si dubla despicatura.

  VIDEO Utilizare

  Cantitate
    In stoc

  Poti colecta pana la 16 puncte de loialitate.
  16 puncte reprezinta 1,60 lei.
  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

  Cleste pentru altoire cu 4 lame interschimbabile, pentru 4 tipuri de altoire in omega, mugure, despicatura si dubla despicatura.

  VIDEO UTILIZARE

  Poate executa taierea perfecta a portaltoiului si altoiului pentru o imbinare cat mai buna. Produsul se livreaza cu intructiuni pentru altoire si utilizare. Recomandam folosirea lamelor pentru altoire Omega si Dubla despicatura in lemn moale (vita de vie, nuc, trandafir) pentru ca au rezistenta scazuta la utilizarea in lemn tare.

  Este un clește capabil să efectueze 4 tipuri de altoire: altoire omega, altoire mugure, altoire in V despicatura si altoire dubla despicatira sau englezeazaca pentru copulatie perfectionata. Cu o singură mașină de altoit putem realiza toate cele 4 modele de tăiere deoarece are lame interschimbabile, prin simpla deșurubare a celor două șuruburi de pe cap puteți monta lama dorită. Există 4 tipuri de altoi pentru a satisface diferitele nevoi ale plantelor care răspund diferit atunci când sunt tăiate, astfel încât să puteți lucra la pomi fructiferi, viță de vie, arbusti, flori, etc.

  Datorită acestui clește puteți efectua grefe chiar și pe plante mici sau pe ramuri tinere cu mare precizie, nu este necesar să tăiați întreaga plantă cu avantajul de a o putea salva în cazul greșirii grefei. Clestele de altoire este produs din materiale rezistente, singurul lucru care se uzează în timp este lama care, fiind interschimbabilă, poate fi achiziționată separat.

  CUM SE UTILIZEAZĂ: Pentru efectuarea altoirii procedura este foarte simplă: prin taiere cu lama aleasa obtineti altoiul si port-altoiul care se vor imbina perfect intre taieturi. Port-altoiul sa fie mai gros iar altoiul apropiat de aceasta grosime si sa fie de cca.12 cm cu 2-3 muguri. De asemenea, este bine să ne amintim că, în ciuda tăierii foarte precise, grefa astfel obținută trebuie întotdeauna legată și izolata cu mastic altoire sau banda altoire.

  ALTOIREA IN OMEGA: altoirea Omega este utilizată în special la plantele de viță de vie, nuc și trandafiri care, odată tăiate, au o eliberare semnificativă de seva. Pentru a facilita vindecarea, facem grefa Omega care creează o tăietură în formă de ochi care permite reglarea fluxului limfatic și permite o vindecare bună în viitor. Acest tip de altoire este recomandat în special la începutul repausului vegetativ al plantelor (octombrie-noiembrie) dar poate fi practicat și în faza de recuperare de primăvară (februarie).

  ALTOIREA IN MUGURE: Grefele de pe plante includ grefe de ochi, mugure cu bucata de scoarta cu sau fara lemn. Epoca pentru acest tip de altoire poate fi atât primăvara, cât și sfârșitul verii și, prin urmare, se face prin altoirea cu mugur vegetant și altoirea cu mugur latent. O grefă de muguri vegetativi este definită cea în care mugurul vegetează pe tot parcursul perioadei de vară, în timp ce grefa de muguri latenti sau dormind  este cea în care mugurul nu vegeteaza, inmugurirea apare doar în primăvara următoare.

  ALTOIREA IN V SAU DESPICATURA: Fit push este unul dintre cele mai vechi și încă utilizat pe scară largă astăzi. Poate fi practicat pe toată perioada de repaus vegetativ al plantelor, dar cele mai bune rezultate se obțin prin efectuarea altoirii la începutul repausului (octombrie-noiembrie) sau, chiar mai bine, înainte de faza de recuperare de primăvară (februarie). În acest fel este depășit pericolul de frig de iarnă, ceea ce limitează considerabil șansele de a prinde rădăcini.

  ALTOIREA IN DUBLA DESPICATURA: Grefa engleză dublă este un tip de altoi născut în viticultură, dar care se răspândește și în pomicultură și este potrivit pentru toate speciile de arbori. Are un procent ridicat de reusita și minimizează semnele și rănile dintre portaltoi și scion. Această suprafață mare de contact este motivul pentru rata mare de succes a acestui tip de altoi. Diferența dintre despicatura engleză simplă și despicatura dublă constă în prezența sau absența tăieturii intermediare care are o funcție de tip mecanic. Această tăietură creează o articulație care fixeaza altoiul, astfel încât să nu se miște. Se practică pe plantele tinere care au un diametru cuprins între 0,5 și 1,5 cm. Diametrul portaltoiului și altoiului trebuie să fie cât mai apropiate posibil pentru a se potrivi complet.

  Detalii produs

  GAL1001098

  Scrie propria parere

  Cleste pentru altoire cu 4 lame

  Cleste pentru altoire cu 4 lame interschimbabile, pentru 4 tipuri de altoire in omega, mugure, despicatura si dubla despicatura.

  VIDEO Utilizare

  Scrie propria parere