Enozym Arome 100G View larger
In stoc

Enozym Arome 100G

5942008002585

Nou

Enzima extractie maxima de arome varietale la struguri albi. Doza - 2 g/100kg. Flacon 100 g.

Mai multe detalii

86,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

ENOZYM AROME

MACERATIE PELICULARA A STRUGURELUI ALB

 

CARACTERISTICI:

Permite extracţia potenţialului aromatic în timpul procesului de maceraţie peliculară asigura obţinerea unor musturi limpezi şi de o calitate aromatică excelentă.

Acţiunea enzimatică înalt purificată, limitează extracţia elementelor erbacee.

- Datorită înaltului grad de concentrare se dovedeşte a fi eficientă chiar şi la temperaturi scăzute (10ºC).

- Are efect si pe parcursul fermentatiei, permitand eliberarea de aroma libera din precursori.

APLICATII:

Maceraţia prefermentativă. Permite maceraţia peliculară a strugurilor albi înaintea presării fără riscul extracţiei caracterului vegetal sau erbaceu. Asigura un bun control asupra eliberării de mentanol. O mai mare extracţie a conţinutului pelicular şi prin urmare o mai mare extracţie a precursorilor aromatici. Eliberare a terpenilor liberi ce se află în timpul fermentării în must sub forma legata.

ACTIVITATE ENZIMATICA: enzima pectolitica cu eficienta maxima in extragerea aromelor varietale.

DOZAJ:

- Maceratie peliculara - 2 g/100kg.

Atentie: doza trebuie optimizata in functie de temperatura de lucru, timpul de actiune si soiul strugurelui.

Se recomanda adaugarea enzimei inaintea umplerii maceratorului sau la desciorchinare, pentru o mai buna omogenizare.

MOD DE UTILIZARE:

- a se dilua doza de enzima in de zece ori cantitatea sa in apa.

- se adauga cantitatea totala in must sau mustuiala, asigurand o buna omogenizare.

PRECAUTII:

- produsul nu trebuie incorporat simultan cu SO2

- produsul trebuie utilizat in max. 3 ore de la preparare.

ASPECT FIZIC: granule culoare crem.

AMBALAJ: recipient 100 g.

PRODUCTIE: Enozym Arome se obtine pornind de la culturi specifice de mucegai (Aspergillus niger) nemodificat genetic, in medii naturale. Enzimele sunt extrase cu apa, purificate, concentrate si standardizate.

CONSERVARE: in mediu racoros si uscat, lipsit de mirosuri. Flaconul odata deschis se pastreaza la frigider.

Accesorii

6 alte produse din aceeași categorie: