Enovin Color 100g View larger
In stoc

Enovin Color 100g

5942008000833

Agrovin

Nou

Enzima extractie culoare struguri rosii. Flacon 100 g, dozaj: 2-5 g/100 kg.

Mai multe detalii

63,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

ENOVIN COLOR

MACERAREA SRUGURILOR ROSII. EXTRACTIA CULORII.

 

Enovin Color este un preparat enzimatic creat special pentru macerarea strugurilor rosii, astfel permitand o mai mare extragere a compusilor fenolici, o mai mare intensitate aromatica, precum si o crestere a randamentului in procesul presarii.

Permite realizarea macerarilor mai scurte, convenabile in cazul recoltelor atinse de mucegai sau cand se doreste reutilizarea rapida a rezervorului pentru maceratie.

Stabilitatea culorii: in timpul procesului de macerare se urmareste nu doar extractia maxima a compusilor fenolici, ci si asigurarea stabilitatii acestora in timp. Acest lucru este deosebit de important la vinurile destinate maturarii.

De ce sa folosim o enzima? Contribuie la cresterea randamentului mustului ravac si de presa si imbunatateste limpezirea si filtrarea vinurilor. Evita probleme de turbiditate si colmatare ulterioara a filtrelor. Se recomanda in special la recoltele cu maturare neregulata sau calitate sanitara deficitara.

Momentul aplicarii:

Cel mai bun moment de aplicare este in timpul procesului de macerare - fermentare sau chiar in mustuiala, cand temperatura si nivelul de alcool vor permite ca enzima sa actioneze in mod normal.

Doze recomandate:

- Macerare la rosu - 2g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 48 ore.

- Presare - 3g/100kg. Temperatura lucru max. 15ºC, Timp 4 ore.

Mod de utilizare: 

Doza adecvata se dizolva in 10 parti apa. Se adauga volumului de mustuiala asigurand o buna omogenizare.

PRECAUTII: Activitatea enzimei nu interfereaza cu sulful sau tanini, totusi nu trebuie sa fie adaugate impreuna. Produsul trebuie utilizat in urmatoarele 3 ore de la prepararea sa. 

Forma de prezentare: pulbere granulata de culoare crem.

Ambalaj: flacoane sigilate de 100 g.

Conservare: A se pastra in mediu recoros si uscat, lipsit de mirosuri. Eventuale expuneri prelungite la temperaturi mai mari de 35ºC si/sau umiditate reduc eficienta sa.

Flaconul odata deschis se pastreaza la 4ºC.

Accesorii

7 alte produse din aceeași categorie: