In stoc

Aschii stejar Francez Aroneo eq

5942008002769

Nou

ARONEO EQULIBRE Aschii stejar Francez - prajire medie - chips talie medie. Profil aromatic - migdale, vanilie, nuca de cocos, caramel. 500 g.

Mai multe detalii

35,00 lei

70,00 lei pe kg

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

ASCHII STEJAR FRANCEZ

ARONEO EQUILIBRE

Societatea ARÔBOIS a dezvoltat o a doua gama de aschii de stejar, denumita ARÔNEO, folosind tratamente termice specifice rezultate în urma aplicarii unui procedeu tehnologic unic si inovativ denumit ARÔNEO EQUILIBRE & ARÔNEO INTENSE.

Aceste aschii sunt obtinute exclusiv din stejar francez din specia Quercus care a fost uscat cel putin 18 luni în aer liber. Produsele ARÔNEO se obtin pe un flux tehnologic caracterizat prin acelasi nivel de exigenta calitativa ca si cel aplicat la gama traditionala de aschii de stejar realizate de societatea ARÔBOIS.

Gama ARÔNEO asigura transmiterea în vinurile tratate a unui aport senzorial puternic, marcat de finete si eleganta, determinat de compusii aromatici cedati de lemnul de stejar; acest aport senzorial a fost rareori observat la alte produse similare.

Se poate folosi cu succes pentru maturarea maceratului din distilat de vin pentru obtinerea de vin ars (cognac) si pentru maturarea distilatelor (tuica, rachiuri, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural.

Aspect fizic: Aschii de talie medie si prajire EQUILIBRA (prajire medie).

Doza de utilizare:
Se recomanda doze cuprinse între 0,5 si 10 g/l functie de soiul din care provine vinul destinat tratamentului.

Profiluri aromatice:
Folosirea aschiilor ARÔNEO EQUILIBRE si ARÔNEO INTENSE va permite obtinerea unor profile senzoriale diferite în vinurile tratate dupa cum se observa în diagramele din figura.

Perioada de contact:
Se recomanda o perioada de contact între aschiile ARÔNEO EQUILIBRE si ARÔNEO INTENSE si vinul destinat tratamentului de 3 saptamâni pâna la o luna. Periodic se vor efectua degustari comparative ale vinurilor tratate cu aschiile respective.

Utilizarea aschiilor în vrac provenite din saci de hârtie: acestea se administreaza în recipient, pe masura umplerii sale cu vinul destinat tratamentului.

Conditii de depozitare:
Se recomanda depozitarea produselor  în localuri curate, ferite de lumina si umiditate, si la distanta suficient de mare de mirosuri puternice, de orice substanta chimica si de surse de caldura.

8 alte produse din aceeași categorie: