In stoc

Aschii stejar Francez mediu

5942008000505

Nou

Aschii stejar Frantuzesc, prajire Medie, talie Medie. Complexitate aromatică, accentuarea notelor de caramel şi caramelizat. 500 g.

Mai multe detalii

32,00 lei

60,00 lei pe Kg

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

Aschii stejar Franta prajite mediu. 

Provenite de la speciile de stejar Qercus Robur si Qercus Sessiliflora.

Materia prima provine din subprodusele rezultate de la confectionarea doagelor ce exclude lemnul de calitate inferioara(scoarta sau miez de stejar). Inainte de procesare lemnul de stejar este uscat in mediu ambiant timp de minim 18 luni.

Caracteristici:  Stejarul francez se evidentiaza prin caracteristici organoleptice foarte speciale (structură, eleganţă, armonie...) datorită concentraţiei sale în tanini şi compuşi volatili.

Derivatele din stejar nu au suferit nici un tratament chimic, enzimatic sau fizic cu exceptia tratamentului termic.

Aschiile de stejar frantuzesc se caracterizeaza prin arome de ciocolata neagra, caramel, cafea, arome tipice de prajit si usor picant specifice lemnului de esenta tare.

Utilizare: Tratamentulpoate fi realizată în diferite faze ale procesului de elaborare şi conferă o aromă specială produselor tratate. Sunt recomandate pentru maturarea vinurilor in vase altele decat baricuri, chiar si in butoatie de lemn cu doaga epuizata (vechi). Înbunatațeste calitațile organoleptice ale vinului in mod natural.

Se poate folosi cu succes pentru maturarea maceratului din distilat de vin pentru obtinerea de vin ars (cognac) si pentru maturarea distilatelor (tuica, rachiuri, palinca) corectand culoarea, mirosul,gustul in mod natural.

Aspect fizic: Aşchii din lemn de culoare cafenie şi miros caracteristic. Marimea aschiilor de stejar este omogena; lungime 10-12 mm, latime 5-8 mm, grosime 2-5 mm. Umiditate: 2-4 %.

Mod de utilizare: Doza de aschii stejartrebuie adăugată direct produsului. Este recomandabil a fi suspendate pentru a facilita conferirea aromei. Mai pot fi introduse în pungi de material inert, perforate fin, lăsându-le în suspensie şi mişcându-le la fiecare 4 zile în interiorul lichidului. După perioada de tratament va fi nevoie a se efectua o filtrare pentru a indeparta toate particulele care ar putea rămâne în suspensie.

Dozaj si durata tratament: Atât doza cît şi durata tratamentului vor depinde de gradul de conferire şi intensitatea caracteristicilor dorite. Datorită granulometriei sale deosebite, permite perioade de tratament mai scurte.

DOZARE: 0,5 - 5 G/L

Durata tratamentului poate oscila între 3 şi 8 săptămâni, în dependenţă de efectul care se doreşte a fi obţinut. Se recomandă efectuarea testelor de laborator si degustari pentru a preciza doza şi durata tratamentului.

Numeroasele experimente efectuate cu aceste produse au permis urmatoarele aprecieri privind obtinerea celor mai bune rezultate;

- Vinificatia in rosu: dozele optime recomandate in cursul fermentatiei malolactice variaza intre 3-5 g/l daca sunt asociate cu o dozare suplimentara de 1-3 g/l in perioada post fermentativa pe o durata de 3-6 saptamani.

- Vinificatia in alb: dozele optime recomandate in cursul fermentatiei alcoolice variaza intre 1-2 g/l daca sunt asociate cu o dozare suplimentara de 1-2 g/l in perioada post fermentativa pe o durata de 3-4 sapamani.

- Realizarea de combinatii intre aschii din stejar francez si aschii de stejar american creste complexitatea vinurilor dupa tratament.

Ambalaj si pastrare:

Ambalaj original - sac 25 kg.

Reambalat la 500 g.

Pastrarea se face in ambalaj inchis ermetic, la loc intunecat, uscat si lipsit de mirosuri straine.

Pretul afisat este pentru ambalaj 500 g.

Accesorii

8 alte produse din aceeași categorie: