Agrovin

MannoCUP 500g

185,00 lei
cu TVA

MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat.

Cantitate
  Ultimele produse in stoc


  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat.

COMPOZITIE:

Mannocup este un preparat biologic avand la baza un extract de drojdie bogat in manoproteine si cu citrat de cupru.

  • Pereti celulari de drojdii (Saccharomyces cerevisiae). Tulpina specifica prin proprietatile sale adsorbante si floculante. Continut ridicat de manoproteine solubile (20-22%).
  • Citrat de cupru (2%)

Acţiune rapida si specifica in eliminarea defectelor de reductie ale vinului. Elimina senzaţiile olfactive anormale de suldidric si derivati descrise ca: ou clocit, verdeata uscata, muratura, cauciuc ars, printre altele.

Mannocup este un preparat din pereti celulari de drojdie cu afinitate ridicata catre compuşii sulfitici. Conţinutul sau de manoproteine solubile, duc la o actiune rapida asupra senzaţiei gustative de volum, combatand posibilele dezechilibre. Citratul de cupru, formeaza precipitate avand cea mai mare afinitate fata de moleculele sulfitice si are un impact mai mic supra echilibrului senzorial al vinului decat sulfatul de cupru. Combinatia acestei sari cu peretii celulari de drojdie, ajuta la eliminarearea cuprului din vin, odata ce s-a realizat efectul sau.

Mannocup permite eliminarea de compusi sulfitici cu eficienta ridicata fara afectarea profilului aromatic al vinului si fara a mari semnificativ continutul sau in cupru.

PROPRIETATI SENZORIALE:

  • Eliminarea de compusi sulfitici nedoriţi cu repercusiuni minime asupra fractiei aromatice a vinului. Inapoiaza caracterul varietal al vinurilor.
  • Contribuie la caracteristicile senzoriale ale vinului, slefuind taninurile agresive, diminuand astringenta si crescand senzaţiile de corp si volum gustativ. Aport de structura si corp. Imbunatateste echilibrul gustativ.
  • Nu numai ca nu elimina culoare, dar imbunatateste stabilitatea sa.

APLICATIE:

La vinuri albe, roze si rosii. Inainte de clarificare si stabilizare.

DOZARE: Vin 5-15 g/hl.

Doza maxima permisa legal de citrat de cupru in vin este de 1g/hl, cu conditia ca si continutul de cupru sa nu depaseasca 1mg/l.

Pentru un tratament corect se recomanda realizarea unui test in prealabil in Laborator cu doze crescatoare. Rezultatele sunt evidente intr-o ora de contact a produsului cu vinul.

MOD DE UTILIZARE:

  1. Pregatirea si adaugarea: a se dizolva de 10 ori greutatea sa in vin si a se adauga cisternei sau baricului, asigurand omogenizarea sa perfecta.
  2. Reactia cu compusi sulfitici nedoriti. Timpul de contact minim 48 de ore. Daca se doreşte eliberarea completa a continutului de manoproteine si evidentiereaimbunatatirii sale senzoriale se poate lasa in contact pana la o saptamana.
  3. Eliminarea reziduurilor prin pritoc.

ASPECT: Granulat culoare crem cu particule albastru verzui.

AMBALAJ/PASTRARE: Punga 500 g.

A se pastra in ambalajul original, la rece, fara umezeala si mirosuri straine.

Odata deschis ambalajul se recomanda utilizarea cat mai repede posibil.

Termen valabilitate: 3 ani de la data ambalarii.

Detalii produs

GAL1000955

Scrie propria parere

MannoCUP 500g

MannoCUP este un preparat biologic pentru eliminarea compusilor sulfitici nedoriti in vin, miros de sulf si hidrogen sulfurat, ou sticat.

Scrie propria parere