In stoc

Cisterne inox fund conic V3

Nou

Cisterne inox cu fund conic, 3 robineti, picioare atasate, capac flotant cu parafina, capac antipraf. Capacitati disponibile 300 - 1100 litri.

Mai multe detalii

1 640,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

  • 300 L
  • 380 L
  • 500 L
  • 600 L
  • 800 L
  • 1100 L

CISTERNA INOX CU FUND CONIC

Cisterna inox pentru stocare si procesare lichide pe domeniu alimentar.

Recomandata pentru stocare si fermentare.

DEPOZITARE:

Pentru stocare vinuri stabilizate recomandam utilizarea capacului flotant din dotare, etansarea se face cu ulei de parafina. Uleiul de parafina se toarna pe suprafata vinului in spatiul ramas intre marginea capacului flotant de inox si peretii cisternei. Uleiul de parafina se intinde singur formand un inel in jurul capacului si peretele cisternei, astfel se acopera complet suprafata vinului care nu va mai avea contact cu aerul.

AVANTAJE: la vinurile stabilizate date catre consum capacul flotant cu ulei parafina coboara singur pe nivelul vinului pastrand etansarea pana la ultimi litri de vin.

DEZAVANTAJE: la vinurile care urmeaza a fi transferate este necesara separarea uleiului, se poate folosi dispozitivul pentru recuperare ulei.

ULEIUL DE PARAFINA este sub forma lichida si ramane tot timpul in aceasta forma, nu reactioneaza cu vinul si nu influenteaza sub nici o forma caracterele organoleptice ale vinului. 

FERMENTARE MUSTURI:

KIT FERMENTARE - dotare optionala

Format dintr-o garnitura de etansare a capacului antipraf si o palnie de fermentare cu racord care se fixeaza pe capacul antipraf.

Kitul este recomandat cand fermentam volume care sa ocupe capacitatea cisternei, este necesar un spatiu de cca 15 cm intre nivelul mustului si capacul antipraf.

KIT PNEUMATIC - dotare optionala

Kitul este recomandat cand fermentam volume mai mici decat capacitatea cisternei. Fermentarea musturilor se poate face si cu capacul flotant cu garnitura pneumatica pe care se monteaza un pahar de fermentare. Capacul se fixeaza deasupra nivelului de must din cisterna la 15-20 cm si asigura fermentarea inchisa.

Capacul flotant cu garnitura poate fi utilizat si pentru depozitare, asigura etansarea cu garnitura pneumatica care obtureaza spatiul dintre capac si peretele cisternei. Dezavantaj: de fiecare data cand golim din cisterna el trebuie reasezat pe nivelul vinului.

AVANTAJE FUND CONIC:

Fundul conic al cisternei concentraza drojdia care se depune dupa incheierea fermentatiei alcoolice. Dupa golire drojdia ramasa pe fundul conic al cisternei poate fi eliminata pe robinetul de golire totala. Daca la robinetul de golire totala mufam un stut cu furtun putem goli sau igeniza cisterna in pozitia in care este asezata fara manipulari suplimentare.

Caracteristici:

- fund conic cu robinet 1" pentru golire completa,

- 2 robineti aliaj pe corpul cisternei, la baza si la mijlocul cilindrului,

- capac flotant pentru etansare cu ulei parafina,

- capac antipraf,

- 3 picioare inox atasate de corpul cisternei.

Accesorii optionale:

- Kit pneumatic - capac flotant cu garnitura pneumatica

- Kit fermentare.

Accesorii

17 alte produse din aceeași categorie: