View larger
In stoc

Acid Metatartric

GAL0000188

Nou

Acid Metatartric, pentru stabilizare tartrica. Ambalaj 1 kg.

Mai multe detalii

83,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

Acid Metatartric

Definitie: Acidul metatartric este un produs obţinut prin încălzirea acidului tartric, între moleculele acidului tartric producându-se o esterificare parţială între funcţiile sale alcoolice şi acide. Este un acid pur cu un înalt indice de esterificare.

Are proprietatea de a inhiba cristalizarea bitartratului de potasiu şi al tartratului neutru de calciu.

După îmbutelierea vinului accidentul care se produce cel mai des este precipitarea cristalelor de tartrat. Utilizarea acidului metatartric permite evitarea acestei precipitări.

Caracteristici: Substanţă de culoare alb-gălbuie cu o mare capacitate higroscopică.

Aplicatii: La vinurile care necesită inhibarea cristalizării provocate de către bitartratul de potasiu şi tartratul neutru de calciu. 

Dozaj: Prin testări oportune, pot fi determinate doze mai joase.

Doza maximă legală este de 10 g / Hl.

Mod de utilizare: Pentru a obţine rezultate mai bune, incorporarea trebuie realizată după toate tratamentele oenologice şi înainte de filtrarea finală a vinului.

Dacă se adaugă după filtrare, rezultatul obţinut poate fi mai bun decât dacă s-ar produce anterior, dar poate provoca o mică tulburare care fără îndoială este eliminată odată cu filtrarea.

Pentru incorporarea produsului, trebuie preparată o soluţie a acestuia în apă rece, 1 litru de apă pentru fiecare 200 gr.

Dacă în timpul preparării apare o tulburare mai puternică, ne indică un indice înalt de esterificare, în acest caz se recomandă a se aştepta 24 de ore pentru adăugare. În mod normal nu apare tulburarea, de aceea se poate prepara disoluţia imediat înainte de a fi adăugat vinului.

A se incorpora volumului total de vin spre tratare agitând lent.

Asiguraţi-vă că vinul nu conţine proteine instabile,prezenţa cărora ar putea produce o reacţie cu METAVIMON-ul şi provoca o uşoară turburare. Prin urmare, trebuie depistată prezenţa proteinelor instabile.

Acest produs este contraindicat la tratarea vinurilor foarte bogate în calciu sau care tocmai au fost dezacidificate cu carbonat de calciu, când este vorba despre vinuri păstrate în depozite de ciment prost aerisite sau în recipiente foarte tartarizate.

Ambalaj: punga sigilata 1 Kg.

Pastrare: A se pastra in ambalajul original la loc racoros, uscat si ventilat.

Accesorii

17 alte produse din aceeași categorie: