GOMASOL INSTANT 1 KG View larger
In stoc furnizor

GomaSol Instant

5942008000956

Nou

Guma arabica pentru stabilizare proteica, cuprica, ferica si de culoare. Efect in cresterea suavitatii gustative. Ambalaj 1kg.

Mai multe detalii

83,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

GOMASOL INSTANT

Definiţie:

Guma arabică se utilizeaza de aproximativ  5000 de ani. Din toate gumele naturale este cea mai utilizată.

Guma arabică reprezintă un amestec complex şi variabil de oligozaharide, polizaharide şi glicoproteine de arabogalactan. 

Caracteristici:

GomaSOL Instant este o gumă arabică de calitate  Seyal sau Friable care ajută la protejarea împotriva defectelor gustative, deşi caracteristicile sale cele mai importante sunt capacitatea sa de a conferi vinului un gust suav şi de a proporţiona vinurile prelucrate.

Dozaj:

Doza recomandată variază în funcţie de aplicare. Orientativ poate fi:

  • Stabilizare proteică, cuprică, ferică sau de culoare:10 – 30 g/Hl
  • Creşterea suavităţii gustative:........................... 20 – 40 g/Hl.

Se recomandă realizarea testelor de laborator pentru determinarea dozei optime de utilizare, depinzând în mare parte de caracteristicile proprii fiecărui vin.

Mod de utilizare:

Produsul se dizolvă fără a tulbura vinurile stabile, de asemenea se poate realiza o soluţie în 20 – 25 % în apă  deionizată sau demineralizată.

A se adăuga volumului total în funcţie de doza dorită, asigurând o distribuţie omogenă.

Este posibilă adăugarea înaintea ultimii filtrări, căci conţinutul său proteic este relativ scăzut şi nu provoacă nici pierderi de produs, nici colmatarea elementelor filtrante.

Aplicaţii:

Prelucrarea vinurilor roşii, albe sau roze, atunci când se doreşte obţinerea unui gust armonios. Efectul produs este îmbunătăţirea onctuozităţii vinului la gust fără a-i afecta proprietăţile. Prin urmare, odată cu aplicarea gumei se obţine un gust  armonios.

La tratarea de coloid natural, de asemenea se produce stabilizarea împotriva defectelor gustative, deşi mai puţin decât cea pe care o oferă guma arabică tip Kordofan.

Ambalaj: punga sigilata 1 kg.

Pastrare: A se păstra în ambalajul original la loc uscat şi răcoros, lipsit de mirosuri.

Accesorii

17 alte produse din aceeași categorie: