- Stoc epuizat

Granucol este un carbune activ granulat de orgine vegetala. Disponibil pentru tratarea vinurilor, sucurilor si distilatelor cu probleme de culoare, miros, gust.
Granucol este un carbune activ granulat de orgine vegetala. Disponibil pentru tratarea vinurilor, sucurilor si distilatelor cu probleme de culoare, miros, gust.
In procesul de productie se foloseste carbonul activ pulbere care este distribuit uniform in granule si care prezinta o capacitate mare de absorbtie.
COMPOZITIE: Carbon activ, Bentonita.
SCOPUL TRATAMENTULUI:
Granucol este produs in trei variante, depinde de scopul in care aplicam tratamentul:
- GRANUCOL GE - pentru eliminare gust si miros nedorit.
- GRANUCOL FA - pentru eliminare culoare nedorita (rozificari si brunificari).
- GRANUCOL BI - pentru eliminare culoare la vinurilor puternic oxidate, reducerea taninilor si polifenolilor.
EFECTE: Prezinta absorbtie selectiva in functie de tip pentru culoare nedorita sau gust si miros nedorite. Dupa tratament efectul este foarte rapid, se poate asocia cu gelatina pentru sedimentare cat mai buna.
DOZARE SI APLICARE:
Granucol se adauga direct in must, vin, suc, tuica, palinca sau alte bauturi fara dizolvare prealabila. Granulele se dezintegraza imediat dupa adaugarea in lichid. Dupa adaugare se agita intens timp de cateva minute. Se repeta de 2-3 ori omogenizarea la intervale relativ scurte de timp. Absorbtia este definitiv terminata in 24 ore dupa care in cel mai scurt timp se trage de pe depozitul format.
Pentru determinarea dozelor optime se recomanda teste preliminare pe microprobe.
Dozele orientative sunt:
- GRANUCOL GE:
- 10-40 gr/100L - pentru gusturi straine, miros de mucegai, butoi,dop de pluta, drojdie.
- 20-60 gr/100L - pentru mirosul de hidrogen sulfurat, ulei, petrol.
- 50-100 gr/100L - pentru musturile cu miros de mucegai.
- 50-100 gr/100L - pentru tuica, palinca cu gust sau miros strain de afumat si pentru rotunjirea gustului.
- GRANUCOL FA:
- 10-30 gr/100L - pentru corectie culoare, functie de intensitatea acesteia.
- 50-100 gr/100L - pentru corectie culoare la tuica, palinca, brandy si alte distilate.
- GRANUCOL BI:
- 10-50 gr/100L - pentru corectie culoare la vinuri puternic oxidate, reducerea taninilor si polifenolilor.
Doza maxima permisa este de 100 gr/100L. Utilizarea unei doze mai mari poate avea efect nedorit iremediabil asupra bauturilor tratate.
AMBALAJ SI PASTRARE: Ambalaj 500g, reambalat.
Se pastraza in ambalajul original, ferit de umiditate. Dupa deschidere punga se resigileaza imediat.
Guma arabica pentru stabilizare proteica, cuprica, ferica si de culoare. Imbunatateste calitatile organoleptice ale vinurilor. Ambalaj 1 kg.
Tanin Tanicol One pentru stabilitatea culorii si efect antioxidant la vinurile rosii cu aplicare in timpul fermentatiei alcoolice.
Tannisol plic 10g, tratament si preventie contra oxidarii musturilor si vinurilor, este eficient in prevenirea refermentarilor. Ambalaj nou plic 10g pulbere.
Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ.
Optimum White antioxidant pentru intensificarea aromelor la vinurile albe si roze, a musturilor si a decocturilor de fructe. Plic 30 grame necesar pentru 100 litri.
Safechrome extract natural din pielita strugurilor rosii pentru stabilizarea si imbunatatirea materiei colorante.
Stabilizant antimicrobian si antioxidant, formula balansata pe baza de sorbat de potasiu si principii antioxidante, ale carui componente actioneaza in sinergie pentru a oferi maxima protectie impotriva refermentarilor nedorite si oxidarilor vinurilor si vinurilor speciale.
Agent clarifiant si stabilizator, tratament pentru vinuri rozificate, balosite sau oxidate. Fara alergeni.
Tanin Tanicol Super, tanin condensat pentru stabilitatea culorii și efect antioxidant la vinurile roșii.
Tanin Galitan, tanin galic pentru vinuri albe cu efect foarte puternic antioxidativ si de limpezire la musturi in asociere cu bentonita.
Tannisol cutie 1 kg cu 100 plicuri a 10g pulbere. Antioxidant si antimicrobian pentru vin si must.
Tanin PredTan Vinif, antioxidant si stabilizator culoare vinuri rosii pe baza de tanini din stejar si castan.
Granucol este un carbune activ granulat de orgine vegetala. Disponibil in trei variante pentru tratarea vinurilor, sucurilor si distilatelor cu probleme de culoare, miros, gust.
Antioxidant cu spectru larg, stabilizator culoare si aroma. Dozare 10 - 40 g/100L. Ambalaj 250 g sau 1kg.
Gelatina lichida pentru limpezirea vinurilor si reducerea astringentei. Necesar pentru cca. 2000 litri vin rosu.
Dop conic pluta aglomerata VA 35x47/35, diametru mic 35mm, diametru mare 47mm, lungime 35mm.
Bicarbonat de potasiu, produs pentru reducerea aciditatii totale si armonizarea vinurilor. Ambalaj 1 kg.
Dopuri tubulare din pluta microaglomerata (tip DIAM) pastrare pana la 3 ani. Dimensiune: 38x23,5 - lungime 38mm, diametru 23,5mm. Ambalaj 100 buc.
Pachet vinificatie Vinobuono complet pentru 500 L vin alb, roze, rosu. Produs unic, simplu si usor de utilizat pentru vinuri de calitate superioara.
Tanin PredTan Vinif, antioxidant si stabilizator culoare vinuri rosii pe baza de tanini din stejar si castan.
Pachet 25 placi filtru cu carbune activ, Hobra S1045AC 20x20 cm, pentru corectarea defectelor de gust, miros, culoare la vinuri si tuica afumata.
Pachet 20 placi filtrare Fina, Hobra S10N 20x20 cm, interval retentie 2-0,8 microni, recomandate pentru reducerea partiala microorganisme si stabilizare vinuri pentru pastrare in vase mari.
Granucol este un carbune activ granulat de orgine vegetala. Disponibil pentru tratarea vinurilor, sucurilor si distilatelor cu probleme de culoare, miros, gust.