In stoc

Bactervin

5942008000932

Agrovin

Nou

Conservant impotriva otetirii. Ambalaj 1 kg.

Mai multe detalii

47,00 lei

Acest produs nu este diponibil pentru comanda!

BACTERVIN

Conservant impotriva otetirii.

Oxidarea alcoolului etilic din vin are loc din cauza microorganismelor strict aerobe ce provoacă cea mai răspândită boală, dificilă şi periculoasă, iar la un moment dat imposibil de tratat: acrirea sau oţetirea vinului.

Fazele de dezvoltare ale bolii pot fi exprimate prin doi termeni sau denumiri diferite: acrire şi oţetire.

Prin acrire se subînţelege că boala este doar în forma iniţială şi se limitează doar la straturile superficiale, iar când ne referim la oţetire avem în vedere că dezvoltarea este mult mai intensă şi avansată, cuprinzând o mai mare parte din volumul vinului.

Bacteriile acetice sau acetobacteriile constituie un grup de microorganisme înglobate din vechime în denumirea Mycoderma aceti. Aceasta a fost denumirea dată de către  Pasteur în 1868 microflorei dezvoltate la suprafaţa vinului, care prezintă o serie de caracteristici comune, printre care scoaterea în evidenţă a sensibilităţii la SO2. Aspectul cel mai însemnat al fiziologiei sale este capacitatea de oxidare a etanolului în acid acetic, chiar oxidarea parţială sau totală a acestuia în CO2 şi apă.

Datorită naturii sale antioxidante BacterVin este tratamentul necesar prin excelenţă. Aduce vinului un notabil fortifiant, în formă de acid galic care se fixează parţial în extractul sec al vinului redându-i o nouă constituţie.   

BacterVin este un conservant. Previne boli ca:

a)     Acrirea acetică (Mycoderma aceti).

b)     Floarea (Candida mycoderma).

c) Boli lactice cauzate de către Lactobacillus, Leuconostoc şi Streptobacterium.

Caracteristici:

Praf fin de culoare bej.

Compozitie:

Metabisulfat de potasiu şi tanin enologic.

Dozajul orientativ este:

Preventiv:......................... 5 – 10 g/Hl.

Curativ:.......................... 15 – 20 g/Hl.

Mod de utilizare:

A se dilua doza de BacterVin în o parte din vinul ce urmează a fi tratat pentru a facilita omogenizarea produsului. A se incorpora volumului total ce urmează a fi prelucrat.

Aplicatii:

La vinurile acrite sau suspectate că ar avea această boală. 

Ambalaj de 1 Kg.

A se păstra în ambalajul original la loc răcoros şi uscat, lipsit de mirosuri. A fi evitată lumina directă  a soarelui.

17 alte produse din aceeași categorie: