Agrovin

Bactervin (1kg)

57,00 lei
cu TVA

Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ.

Cantitate
  In stoc


  • Culorile din imagini pot fi usor diferite de culorile reale ale produsului.
  • Imaginile afisate pot contine accesorii sau decoruri care nu sunt incluse in pretul produsului.

Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ.

Oxidarea alcoolului etilic din vin are loc din cauza microorganismelor strict aerobe ce provoaca cea mai raspandita boala, dificila si periculoasa, iar la un moment dat imposibil de tratat: acrirea sau otetirea vinului.

Fazele de dezvoltare ale bolii pot fi exprimate prin doi termeni sau denumiri diferite: acrire şi oţetire.

Prin acrire se subînţelege că boala este doar în forma iniţială şi se limitează doar la straturile superficiale, iar când ne referim la oţetire avem în vedere că dezvoltarea este mult mai intensă şi avansată, cuprinzând o mai mare parte din volumul vinului.

Bacteriile acetice sau acetobacteriile constituie un grup de microorganisme înglobate din vechime în denumirea Mycoderma aceti. Aceasta a fost denumirea dată de către  Pasteur în 1868 microflorei dezvoltate la suprafaţa vinului, care prezintă o serie de caracteristici comune, printre care scoaterea în evidenţă a sensibilităţii la SO2. Aspectul cel mai însemnat al fiziologiei sale este capacitatea de oxidare a etanolului în acid acetic, chiar oxidarea parţială sau totală a acestuia în CO2 şi apă.

Datorită naturii sale antioxidante BacterVin este tratamentul necesar prin excelenţă. Aduce vinului un notabil fortifiant, în formă de acid galic care se fixează parţial în extractul sec al vinului redându-i o nouă constituţie.   

BacterVin este un conservant. Previne boli ca:

Acrirea acetică (Mycoderma aceti).

Floarea vinului (Candida mycoderma).

Boli lactice cauzate de către Lactobacillus, Leuconostoc şi Streptobacterium.

Caracteristici: Praf fin de culoare bej.

Compozitie: Metabisulfat de potasiu şi tanin enologic.

Dozajul orientativ este: Preventiv: 5 – 10 g/HlCurativ: 15 – 20 g/Hl.

Mod de utilizare:

A se dilua doza de BacterVin în o parte din vinul ce urmează a fi tratat pentru a facilita omogenizarea produsului. A se incorpora volumului total ce urmează a fi prelucrat.

Aplicatii:

La vinurile acrite sau suspectate că ar avea această boală. 

Ambalaj si pastrare: punga de 1 Kg. A se păstra în ambalajul original la loc răcoros şi uscat, lipsit de mirosuri. A fi evitată lumina directă  a soarelui.

Detalii produs

GAL1001064

Descarcari

fisa tehnica Bactervin

Descarcari (137.76KB)

Scrie propria parere

Bactervin (1kg)

Bactervin este un antioxidant care previne floarea vinului si otetirea, utilizat preventiv si curativ.

Scrie propria parere