Cultura marului

Cultura marului

Autori- L.Chira, I.Pasca. Editura- M.A.S.T. 2008

Detalii


23,00 lei

  • Informații

    CULTURA MARULUI

    CUPRINS: 172 pagini.

    1. ORIGINEA SI AREALUL DE RASPANDIRE
    2. IMPORTANTA CULTURII MARULUI
    3. SPECIFICUL CRESTERII SI RODIRII MARULUI
    • PARTICULARITATI DE CRESTERE
    • PARTICULARITATI DE FRUCTIFICARE
    • COMPORTAREA SOIURILOR DE MAR PE DIFERITI PORTALTOI IN CE PRIVESTE VIGOAREA, PRECOCITATEA, POTENTIALUL PRODUCTIV SI LONGEVITATEA
    • COMPORTAREA SOIURILOR DE MAR IN PROCESUL INFLORITULUI, POLENIZARII SI FECUNDARII
    • SPECIFICUL CRESTERII FRUCTELOR DE MAR
    1. CERINTELE MARULUI FATA DE FACTORII PEDOCLIMATICI
    2. PRODUCEREA MATERIALULUI SADITOR
    • PRODUCEREA PUIETILOR PORTALTOI DE MAR
    • OBTINEREA MARCOTELOR DE MAR
    • SCOALA DE POMI ALTOITI (PEPINIERA DE POMI)
    • ALTOIREA MARULUI
    • ALTOIREA IN OCHI DORMIND
    • ALTOIREA SUB COAJA, IN CAP DE ALTOIRE
    1. PORTALTOII MARULUI
    2. SOIURI DE MAR DIN SORTIMENTUL ACTUAL. SOIURI DE VARA.
    3. SPECIFICUL CULTURII MARULUI
    • SISTEME DE CULTURA A MARULUI
    • ALEGEREA LOCULUI PENTRU PLANTATIILE DE MAR
    • ORGANIZAREA TERENULUI
    • PREGATIREA TERENULUI IN VEDEREA PLANTARII
    • MODUL DE AMPLASARE A POMILOR IN PARCELE
    • STABILIREA DISTANTELOR DE PLANTARE
    • PLANTAREA POMILOR
    • INGRIJIREA POMILOR DUPA PLANTARE
    1. FORMAREA SI INTRETINEREA COROANELOR
    • PARTICULARITATI DE FORMARE A COROANELOR
    • OPERATII FOLOSITE PENTRU DIRIJAREA COROANELOR CU VOLUM MIC
    • PRINCIPALELE FORME DE COROANE
    • PALMETA ETAJATA CU BRATE OBLICE
    • PALMETA NEETAJATA CU BRATE OBLICE
    • TRIPLA INCRUCISARE
    • COROANA TIP DRAPEL MARCHAND
    • PALMETA HAAG
    • SIATEMUL LEPAGE
    • FUSUL-TUFA
    • FUSUL SUBTIRE
    • COROANA PILLAR
    • FORME DE COROANE IN LIVEZILE CLASICE
    • PIRAMIDA ETAJATA RARITA
    • PIRAMIDA NEETAJATA
    • VASUL AMELIORAT
    1. INTRETINEREA SI LUCRAREA SOLULUI IN LIVEZILE DE MAR
    2. FERTILIZAREA LIVEZILOR DE MAR
    3. IRIGAREA LIVEZILOR DE MAR
    4. TAIERI DE FRUCTIFICARE
    5. BOLILE SI DAUNATORII MARULUI
    6. RECOLTAREA SI PASTRAREA MERELOR
    • RECOLTAREA MERELOR
    • PASTRAREA MERELOR IN DEPOZITE FRIGORIFICE CU ATMOSFERA NORMALA
    • PASTRAREA MERELOR IN DEPOZITE FRIGORIFICE CU ATMOSFERA CONTROLATA
    • PASTRAREA MERELOR IN DEPOZITE CU VENTILATIE NATURALA
    • PASTRAREA IMPROVIZATA A MERELOR PENTRU INDUSTRIALIZARE
    • SISTAREA PASTRARII SI LIVRAREA MERELOR
  • Accesorii