FILTRAREA VINULUI CU PLACI FILTRANTE HOBRA

FILTRAREA VINULUI CU PLACI FILTRANTE HOBRA In istoricul filtrari vinurilor, una dintre principalele aplicatii este reprezentata de filtrarea cu placi filtrante profunde. Placile filtrante sunt realizate din fibre celulozice speciale, de inalta calitate, pamant de diatome si perlite, care formeaza un filtru adanc tridimensional cu o suprafata interioara mare. Prezenta acestor absorbanti multiplica zona de […]

Folosirea enzimelor in vinificatie

Folosirea enzimelor in vinificatie a devenit larg raspandita si acceptata, devenind parte integranta din vinificatia zilelor noastre. Ce sunt enzimele ? Enzimele sunt proteine care actioneaza ca un catalizator biologic. Ele pot facilita cat si accelera reactiile, nefiind modificate pe toata perioada procesului. Toate organismele vii contin enzime. Vinul este un produs de transformare enzimatica […]

Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie

Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie a inceput prin ani ’60 cand au fost puse la punct tehnologii noi de producere a vinuriilor de calitate superioara. In zilele noastre folosirea lor a devenit o practica foarte raspandita chiar si pentru micii producatori.  Ce sunt drojdiile selectionate? Drojdiile sunt raspunzatoare pentru fermentatia alcoolica a musturilor, ele transforma […]

Fermentatia malolactica

Fermentatia malolactica Fermentatia malolactica modifica aroma si gustul vinului, astfel vinul devine mai complex, creste stabilitatea biologica, fapt care reduce riscul unei fermentatii malolactice nedorite in vinurile imbuteliate. Deasemenea fermentatia malolactica mai are ca efect reducerea aciditatii vinurilor si cresterea usora a pH-ul. Fermentatia malolactica este un proces biochimic prin care acidului malic din vin se […]

Zdrobitoare desciorchinatoare struguri.

ZDROBITOARE DESCIORCHINATOARE STRUGURI. Zdrobitoare si desciorchinatoare struguri sunt utilaje foarte importante pentru vinificatori, indiferent de cantitatea de struguri procesata intr-un an. Zdrobirea si desciorchinarea strugurilor sunt primele procese tehnologice in vederea vinificarii, fac parte din vinificatia primara si presupun utilizarea unor utilaje ca zdrobitoare si desciorchinatoare. Prin exercitarea unui lucru mecanic asupra ciorchinilor de strugure […]